Середа, 24.04.2024, 12:22
Вітаю Вас Гость | RSS

ВІДДІЛ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ ІНСТИТУТУ ПЕДАГОГІКИ НАПН УКРАЇНИ

Наше опитування
Чи вважаєте Ви урок найефективнішою формою навчання молодших школярів?
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 20 » Восьма міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» – дискусійний майданчик щодо шляхів розвитку нової української школи
11:23
Восьма міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» – дискусійний майданчик щодо шляхів розвитку нової української школи
16 березня відбулося відкриття Восьмої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти», у якій щорічно бере участь Інститут педагогіки НАПН України.

Наукові співробітники Інституту педагогіки є організаторами та доповідачами на конференціях і круглих столах з найбільш важливих та актуальних питань в галузі освіти. Зокрема 16 березня відбулися дві науково-практичні конференції «Нова українська школа: від нової структури до оновлення змісту» та «Практичний дискурс Нової української школи», на яких з доповідями виступили директор Інституту педагогіки НАПН України Олег Михайлович Топузов, затупник директора з наукової роботи Інтитуту педагогіки Микола Васильович Головко, заступник директора з науково-експерментальної роботи Інтитуту педагогіки Тетяна Миколаївна Засєкіна. У своїх виступах вчені зосередили увагу на таких важливих для реформування загальної середньої освіти питаннях як оновлення навчальних програм для 5–9 класів загальноосвітніх навчальних закладів, розроблення навчальних програм для 10–11 класів профільної школи, створення нового стандарту для початкової школи. Наскрізною у виступах була теза про те, що основою реформування мають бути науково обґрунтовані підходи, які дадуть змогу запровадити компетентнісне навчання і оцінювання навчальних результатів учнів, здійснити перехід від предметоцентризму до дитиноцентризму.

Також на виставці презентовано понад сімдесят наукових праць вчених Інституту педагогіки, що вийшли друком у 2015–2016 рр. (підручники, посібники, науково-методичні розробки тощо), з якими відвідувачі можуть ознайомитись на стендах Національної академії педагогічних наук України.

Інститут педагогіки є провідною установою, що працює над впровадженням компетентнісного навчання. Тому не дивно, що Інститут педагогіки став переможцем конкурсу наукових розробок Восьмої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» у номінації «Компетентнісний підхід – основа якості змісту навчально-виховного процесу в закладах освіти» та нагороджений золотою медаллю. Таким чином журі конкурсу відзначило комплекти навчальних посібників провідного наукового співробітника відділу початкової освіти, кандидата педагогічних наук Катерини Іванівни Пономарьової щодо формування та перевірки предметних компетентностей учнів 2–4 класів з української мови та наукового співробітника відділу початкової освіти Наталі Петрівни Листопад щодо формування та перевірки предметних компетентностей учнів 2–4 класів з математики.
Переглядів: 550 | Додав: poth_osvit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz