П`ятниця, 29.03.2024, 02:40
Вітаю Вас Гость | RSS

ВІДДІЛ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ ІНСТИТУТУ ПЕДАГОГІКИ НАПН УКРАЇНИ

Наше опитування
Чи вважаєте Ви урок найефективнішою формою навчання молодших школярів?
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Жовтень » 22

Сьомий міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті»

Сьомий міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті»21.10.2015

Сьомий міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті»

20 жовтня 2015 р. у Київському Палаці дітей та юнацтва розпочав свою роботу Сьомий міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті», організатором якого є компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України і Національної академії педагогічних наук України. 

На урочистому відкритті форуму виступили президент НАПН України Василь Кремень, директор Інституту модернізації змісту освіти МОН України Наталія Вяткіна, директор департаменту професійно-технічної освіти МОН України В′ячеслав Супрун. 

Під час виступу Василь Кремень наголосив, що основне завдання українських освітян – навчити учнів навичок та уміння отримувати інформацію, навчатися впродовж життя та використовувати нові знання. «Формування сучасної людини з інноваційним типом мислення, інноваційною культурою та здатністю до інноваційної діяльності – основне завдання освіти», ‑ зазначив президент НАПН України.

Директор Інституту модернізації змісту освіти Наталія Вяткіна зачитала привітання учасникам та гостям форуму від імені Міністра освіти і науки України Сергія Квіта. У своєму виступі вона також відзначила високий рівень методик та технологій навчання в українській освіті. Директор департаменту професійно-технічної освіти МОН України В’ячеслав Супрун наголосив на важливості системних реформ, які вже сьогодні впроваджуються в українській освіті.

В рамках форуму відбулося нагородження переможців Національного конкурсу «Видатні науково-практичні досягнення в освіті» та конкурсів з 10 тематичних номінацій. Відзначимо, що Інститут педагогіки НАПН України отримав нагороду у номінації «Підручник або навчальний комплект для учнів, студентів» за дидактичний комплект для початкової школи авторського колективу під науковим керівництвом Олександри Яківни Савченко.

Загалом у форумі беруть участь 578 національних вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, закладів післядипломної освіти, наукових установ, підприємств, що презентують технічне обладнання та освітні програми з 24 регіонів України, а також навчальні заклади та освітні агентства Канади, США, Великої Британії, Польщі, Словаччини, Чехії, Ізраїлю, Франції та інших країн. Інститут педагогіки НАПН України представив на форумі свої здобутки: підручники, навчальні та методичні посібники для загальноосвітніх навчальних закладів, монографії, періодичні наукові видання.

Програмою форуму передбачено також проведення конференцій, семінарів, презентацій за участю директорів і провідних науковців Національної академії педагогічних наук України, керівників і фахівців Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти МОН України, органів державної влади і управління, практичних працівників галузі освіти, представників закордонних навчальних закладів і міжнародних представництв. Під час проведення заходів відбудеться обмін досвідом між педагогами та науковцями різних країн, будуть запропоновані програми навчання в Україні та за кордоном, організовані майстер-класи та лотереї. Програма міжнародного освітнього форуму на сайті. 

Переглянути фото

 

 
Переглядів: 695 | Додав: Модератор | Дата: 22.10.2015 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz